Penja’t la taula on et sigui més fàcil veure-la i inspirat per cuinar salut!

Durant l’embaràs i la lactància és essencial ingerir aliments rics en iode. No obstant, cal seguir les instruccions d’un professional per fer-ho de manera adquada i no sobrepassar els límits d’ingesta màxims tolerables.

Us proposem les següents indicacions:

Límits d’ingesta màxims tolerables:

  • Nens de 1 a 3 anys: No superar 200 mcg/dia
  • Nens de 4 a 8 anys: No superar 300 mcg/dia
  • Nens de 9 a 13 anys: No superar 600 mcg/dia
  • Adolescents: No superar 900 mcg/dia
  • Adults: No superar 1100 mcg/dia

Aliments que contenen de 20-40 mcg / 100g

  • Anxoves en oli
  • Gall fresc
  • Xampinyons
  • Fuet
  • Iogurt amb trossos de fruita descremat
  • Ous
  • Truita fresca
  • Pernil salat
  • Xoriç
  • Llet descremada UHT
  • Llucet congelat
  • Llet sencera UHT

Aliments que contenen de 0-20 mcg / 100g

  • Formatge en porcions
  • Bonítol en oli
  • Tonyina en oli
  • Formatge manxego semicurat
  • Sardines en oli
  • Musclos en escabetx
  • Sardines fresques
  • Iogurt amb trossos de fruita
  • Escopinyes al natural
  • Llucet