Penja’t la taula on et sigui més fàcil veure-la i inspirat per cuinar salut!
Durant l’embaràs i la lactància és essencial ingerir aliments rics en iode. No obstant, cal seguir les instruccions d’un professional per fer-ho de manera adquada i no sobrepassar els límits d’ingesta màxims tolerables.
Us proposem les següents indicacions:
Límits d’ingesta màxims tolerables:
- Nens de 1 a 3 anys: No superar 200 mcg/dia
- Nens de 4 a 8 anys: No superar 300 mcg/dia
- Nens de 9 a 13 anys: No superar 600 mcg/dia
- Adolescents: No superar 900 mcg/dia
- Adults: No superar 1100 mcg/dia
Aliments que contenen de 20-40 mcg / 100g
- Anxoves en oli
- Gall fresc
- Xampinyons
- Fuet
- Iogurt amb trossos de fruita descremat
- Ous
- Truita fresca
- Pernil salat
- Xoriç
- Llet descremada UHT
- Llucet congelat
- Llet sencera UHT
Aliments que contenen de 0-20 mcg / 100g
- Formatge en porcions
- Bonítol en oli
- Tonyina en oli
- Formatge manxego semicurat
- Sardines en oli
- Musclos en escabetx
- Sardines fresques
- Iogurt amb trossos de fruita
- Escopinyes al natural
- Llucet
Deixeu un comentari